Curs de falconeria

Home » Activitats amb animals » Curs de falconeria
Curs de falconeria

El curs de falconeria és un regal perfecte per a les persones que volen viure una experiència nova, autèntica i inoblidable.

Tot un dia en plena natura amb aus rapinyaires. Tu seràs el protagonista.

Per assegurar que la teva experiència sigui el més intensa possible, al curs de falconeria participen un màxim de 5 persones. També et poden acompanyar persones que no participin directament al curs.

I no t’oblidis, sempre tens la possibilitat de triar l’opció de grup privat. D’aquesta manera tindràs una atenció al 100% personalitzada per tu i pels teus estimats.

Contingut

Horari del curs de falconeria

El curs de falconeria comença a les 10:00 i finalitza a les 17:00.

 • 10:00-11:00
  • Benvinguda i presentació
  • Primer contacte amb les aus
 • 11:00-12:00 Exhibició de vol d’aus rapinyaires
 • 12:00-14:00 Mussols
 • 14:00-15:00 Pausa pel dinar (El dinar no està inclòs en el preu del curs, recomanem que portis menjar de casa.)
 • 15:00-17:00 Falcons i àligues
 • 17:00 Final del curs de falconeria
Activitats al Zoo del Pirineu

Requisits per participar en el curs de falconeria

Reserva prèvia

És imprescindible contractar el curs de falconeria prèviament a la nostra web. Consulta el calendari pels dies amb disponibilitat del curs, entra a la web de compra d’entrades, tria el dia i reserva les teves places.

Però si t’interessa participar en el curs un dia que consta al calendari com a «no disponible» pots contactar amb nosaltres directament. Freqüentment podem oferir el curs també els dies que d’entrada no està planificat, i a més també pot ser entre setmana.

Edat

L’edat mínima per participar en el curs de falconeria és de 12 anys. Si vols venir amb nens més petits de 12 anys, si us plau fes una ullada a l’experiència mussols; és molt més adequada per aquesta franja d’edat. L’experiència mussols no és tant exigent i hi poden participar nens a partir de 6 anys. En el cas que vulguis participar en el curs de falconeria amb nens/es menors de 12 anys tria l’opció del grup privat.

A llarg del Curs de falconeria volaràs un duc.

Desenvolupament del curs de falconeria

Instructor

La Stania Kuspertova, la directora del refugi d’animals salvatges, t’acompanyarà i et guiarà en la teva vivència personal amb aquests magnífics ocells. Té 30 anys d’experiència amb aus rapinyaires i com diu ella mateixa: «Entenc millor als falcons que als meus propis fills.»

Tipus d’aprenentatge

El curs és pràctic i es basa en la teva experiència personal amb aus rapinyaires, tot i que hauràs de participar en una petita introducció al començament. És molt important que primer de tot entenguis com cal tractar les aus rapinyaires correctament.

No t’oblidis! En el curs participaràs tant tu com els ocells. És important que ho passeu bé tots plegats.

Nivell d’aprenentatge

El curs de falconeria està dissenyat sobretot per a persones principiants amb ganes d’aprendre sobre la natura salvatge i de passar-ho bé.

Naturalment la Stania pot tractar temes més específics per les persones expertes que ja tenen aus rapinyaires o es plantegen adquirir una. En aquest cas seria més aconsellable contractar el curs en grup privat o venir entre setmana per assegurar una atenció personalitzada.

Preu del curs de falconeria

Participant

El participant és la persona que participa activament en el curs. És a dir, és la persona que estarà en contacte directe amb els ocells, els alimentarà i els farà volar.

El preu per participant és de 75€. Inclou el lloguer del material, l’assegurança, el diploma credencial i a més l’exhibició de vol d’aus rapinyaires. El dinar no està inclòs.

Acompanyant

L’acompanyant és la persona que acompanya al participant. Pot assistir a tot el curs i a l’exhibició de vol. Pot fer fotos, gravacions i a més també pot participar activament fent preguntes, però no estarà en contacte directe amb les aus rapinyaires.

No és necessari que estigui amb el grup durant tot el curs. És a dir, tot i que no pot rondar lliurement pel parc, pot participar en activitats. Per exemple, pot assistir a la visita guiada. En aquest cas, però, haurà de pagar el preu de l’activitat complementària.

El preu per acompanyant és de 15€. Inclou l’exhibició de vol i l’assistència al curs de falconeria. No obstant, els menors de 5 anys poden acompanyar al participant gratuïtament.

Grup Privat

Si vols una esperiència 100% personalitzada i inmersiva no dubtis en fer el curs de manera privada, més informació:

Planificació del curs de falconeria

Benvinguda i presentació

10:00h-11:00h

Per tal que el dia sigui fenomenal no només per a tu, sinó també pels ocells, hauràs d’aprendre a tractar-los correctament. Les aus rapinyaires no són animals domèstics. Portaràs a la mà ocells petits i mitjans i practicaràs el fet de transmetre’ls la sensació de seguretat i de confiança. Aprendràs a donar-los de menjar de la mà.

Per un desenvolupament bo i segur de l’activitat rebràs els utensilis d’un falconer professional.

Aus rapinyaires nocturnes

Exhibició de vol

11:00h-12:00h

Abans de començar a volar els ocells tu mateix, assistiràs a l’exhibició de vol del Zoo del Pirineu. D’aquesta manera podràs apreciar a la pràctica el vincle que es forma entre una persona i l’ocell. A més, a la tarda del dia del curs ja podràs fer el mateix que els nostres falconers professionals. És una bona empenta, no creus?

A l’exhibició de vol assisteixen activament tant els participants com els acompanyants del curs, com també els altres visitants del parc.

Mussols

12:00h-14:00h

Veure com una au rapinyaire vola cap a tu i aterra suaument sobre el teu guant és sens dubte una sensació inoblidable. Però no us mentirem, cal coneixement, concentració i unes reaccions ràpides. Adquiriràs pràctica amb mussols de mida petita d’una forma entretinguda i segura. A més, guanyaràs confiança en tu mateix.

Després arriba el moment de posar a prova la teva valentia. Entraràs en contacte amb els ducs, els mussols més grans del món. Els alimentaràs, els portaràs a la mà i fins i tot els faràs volar.

Tu decideixes si vols viure l’emoció de fer volar un duc o si amb portar-lo a la mà ja en tens prou.

Zoo del Pirineu a Catalunya

Dinar

14:00h-15:00h

El menjar no està inclòs en el preu del curs. El Zoo del Pirineu no disposa de restaurant, només de bar amb begudes i una zona de pícnic. Et recomanem portar-te el dinar de casa.

Si vens amb un grup privat i vols gaudir del autèntic menjar de la nostra zona en un dels restaurants del nostre voltant, és probable que per dinar necessitis més temps del previst. En aquest cas ens adaptem a tu. En canvi, si participes en el curs amb altres persones i no arribes a l’hora de començar la 2a part del curs, te’n perdràs una part.

Falcons

15:00h-16:00h

Els falcons són els animals més ràpids del planeta. Òbviament és diferent tractar amb un mussol que amb un falcó. Rebràs una breu explicació sobre com entendre’ls i aprendràs a treballar amb ells. T’explicarem per què se’ls tapen els ulls amb una caputxa i què és un esquer. Al final tu mateix volaràs al falcó i li donaràs menjar.

Àguiles

16:00h-17:00h

La part més emocionant del dia: el contacte amb les grans rapinyaires. Acabaràs el dia amb una sensació insuperable. Donar de menjar de la mà a una àguila daurada, portar a la mà una àliga estepària i donar de menjar als voltors és sens dubte una experiència singular i intensa. 

Diploma acreditatiu

Com a record del dia que has passat amb nosaltres t’enviarem per email un diploma acreditatiu sobre la teva exitosa superació del curs de falconeria.

Animals que veuràs a llarg de la visita guiada.

Beneficis de participar en el curs de falconeria

Beneficis pel participant

 • T’emportaràs una experiència inoblidable
 • Aprendràs sobre la fauna salvatge

Beneficis pels animals

 • Ajudaràs amb l’entrenament diari de les aus rapinyaires que viuen al nostre refugi i enriquiràs el seu dia a dia
 • L’import íntegre de la teva entrada va destinat a la compra d’aliments pels animals dels quals cuidem

Disponibilitat del curs de falconeria

Si vols fer el curs de falconeria un dia que està marcat en verd entra a la nostra pàgina de venda d’entrades, selecciona el dia i reserva les teves places.

Si vols venir com a grup privat en blau tens marcat els dies que pots reservar. Cal contactar amb nosaltres.

Els dies que estan marcats com a «no disponible» també podem oferir el curs, sempre i quan no tinguem altres activitats incompatibles ja reservades en aquella data. Si t’interessa venir aquests dies, si us plau, posa’t en contacte amb nosaltres.

Juliol i agost NO S’IMPARTEIX EL CURS per la gran afluencia de visitants al zoo.

Calendari

Disponible venta online
Disponible pels grups privats
Places esgotades
No disponible
DlDtDcDjDvDsDg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Juliol 2022
DlDtDcDjDvDsDg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Agost 2022
DlDtDcDjDvDsDg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31